Hírek

Többszörös áthallás: Kövek táncdráma a holokauszt évfordulójára

2024. május 19-én, vasárnap 19 órakor mutatjuk be a Holokauszt 80. évfordulója alkalmából született, Kövek című táncdrámát a Vörösmarty Színházban. A Székesfehérvári Balett Színház előadását Egerházi Attila, társulatunk igazgatója rendezte, a zenét hozzá Födő Sándor, az irodalmi betéteket pedig L. Simon László József Attila-díjas író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia tagja szerezte.

TáncTerápia – ezúttal a fiatalabbaknak

Szombaton délelőtt Egerházi Attila, társulatunk igazgatója a Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvári Képzési Központjának egészségnapján mozgatta meg a táncolni vágyó gyermekeket és felnőtteket.

José Cruzzal beszélgettünk

José Cruz balettmester ismét a Székesfehérvári Balett Színház vendége volt. A spanyol szakember egy héten át tartott klasszikus balettgyakorlatot a társulat tagjainak, majd megtekintette a Rómeó és Júlia című nagyszabású, nagy sikerű előadásunkat is.

Próbatánc férfi táncosok részére

Próbatáncot hirdet Székesfehérvári Balett Színház férfi táncosok részére.

Újra együtt!

Szombaton délelőtt ismét megtelt a Szélesfehérvári Balett Színház próbaterme, hiszen márciusi nyílt napunkra vártuk a tánc, a színház és a táncszínház iránt érdeklődőket.

José Cruz újra velünk

Március 18-án a Vörösmarty Színház nagyszínpadán újra eltáncoltuk a világ egyik legismertebb szerelmi történetét, a Rómeó és Júlia című balettet. Vendég balettmesterünk is velünk tartott.

Egerházi Attila a Kossuth Rádióban

A Kossuth Rádió Az este című műsorának vendége volt társulatunk igazgatója. Egerházi Attila Harangozó-díjas táncművész, koreográfus, rendező a március 14-i est házigazdájával, L. Simon László íróval beszélgetett.

TáncTerápia65+

Új programsorozatot indított a Székesfehérvári Balett Színház. A TáncTerápia 65+ célja, hogy a táncban rejlő erőt a szépkorúak lelki, testi és mentális egészségének szolgálatába állítsa, segítve ezzel az idősek életminőségének javítását. A táncterápiát sajtónyilvános keretek között mutatták be szerdán az Öreghegyi Közösségi Házban. Az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai Egerházi Attila igazgató és Nina Sninská karköteles szólista vezetésével sajátították el az egészségmegőrző mozdulatsorokat. Az eseményen részt vett Östör Annamária, Öreghegy önkormányzati képviselője.

Tölts velünk egy délelőttöt!

Márciusban újra nyílt nap! Sok szeretettel várjuk különleges nyílt napunkra a tánc, a színház és a táncszínház iránt érdeklődőket, akik szeretnének betekintést nyerni a Székesfehérvári Balett Színház kulisszái mögé. A március 23-án, szombaton 10–12 óra között zajló nyílt napon a helyek korlátozott számban elérhetőek.

Próbatánc

Mozgalmas napjaink vannak, hiszen ezen a hétvégén tartottuk idei próbatáncunkat.

Társulatunk a Sóstói Stadionban

2024. február 18-án, vasárnap délután a Sóstói Stadionban jártunk, ahol társulatunk tagjai néhány rövid részletet mutattak be repertoárunkból a Fehérvár FC mérkőzésére kilátogató vendégeknek.

Nyílt nap márciusban is

Márciusban újra nyílt nap! Sok szeretettel várjuk különleges nyílt napunkra a tánc, a színház és a táncszínház iránt érdeklődőket, akik szeretnének betekintést nyerni a Székesfehérvári Balett Színház kulisszái mögé.