Diótörő: időpontváltozás!

Aktuális

2023-11-04 07:29:00

A Székesfehérvári Balett Színház előadásában idén decemberben négy alkalommal kel életre a Hoffmann meséjéből és Csajkovszkij balettjéből jól ismert Diótörő, hogy elkísérje a történet főhősét, Marikát kalandos útján a Vörösmarty Színház nagyszínpadán.

A Székesfehérvári Balett Színház 2018-ban mutatta be a Diótörő című, kétfelvonásos, családi balettjét. Egerházi Attila rendező-koreográfus célja az volt, hogy a város és a megye színházat, táncot szerető közönségének saját Diótörő balettje legyen. A teljes társulatot felvonultató előadást idén négy alkalommal láthatja a Vörösmarty Színház közönsége:

2023. december 17., vasárnap 18 óra (a Balett Bérlet előadása),
2023. december 18., hétfő 15 és 18 óra, valamint
2023. december 20., szerda 18 óra (az eredetileg december 22-ére meghirdetett előadás helyett).

A karácsonyi mesevilágban életre kelnek a babák, mesefigurák és a Diótörő is, aki hercegként Marikával a hópelyhek táncát követve eljut a kristálypalotába, ahol káprázatos ünnepséggel, látványos spanyol, kínai, keleti és orosz táncokkal fogadják őket, és eltáncolják a darab talán legismertebb részletét, a Rózsakeringőt is.

Belépőjegyeket a Vörösmarty Színház pénztárában (Székesfehérvár, Fő utca 8.) és weboldalán a www.vorosmartyszinhaz.hu/jegyrendeles válthatnak az érdeklődők.

Diótörő: időpontváltozás! borítóképe

Kapcsolódó hírek