Ars Regia: Carmen

Aktuális

2023-12-04 08:54:00

Az országban egyedülálló kezdeményezésként új bérletet indít Ars Regia néven négy székesfehérvári kulturális intézmény. A Vörösmarty Színház, az Alba Regia Táncegyüttes, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Székesfehérvári Balett Színház közösen adja ki a bérletet, amely minden intézménytől egy-egy bemutatót tartalmaz.

A programban résztvevő intézmények olyan különleges előadásokat kínálnak a közönségnek, amelyek a helyi kulturális értékeket mutatják meg.

  • Alba Regia Szimfonikus Zenekar: Szöktetés a szerájból
  • Székesfehérvári Balett Színház: Carmen
  • Alba Regia Táncegyüttes: Táncra, Magyar! (korábbi címe: Verslábak)
  • Vörösmarty Színház: Tizenkét dühös ember

A Székesfehérvári Balett Színház az Ars Regia bérlettel rendelkező nézők számára a Carmen című táncszínházi produkciót mutatja be 2024. április 22-én, hétfőn 19.00 órakor, amely nagyon erős táncdráma, átélhető, érezhető és érthető történettel.

A táncdráma az alapvető emberi érzelmeket veszi górcső alá: szerelem, szerelemféltés, féltékenység, vágy, csábítás, valamint a férfi és nő között létrejövő dominancia. Nem Carmen és Don José örök érvényű történetét illusztrálja, hanem Bizet operájából, Rodion Shchedrin által írt, táncszvitté komponált zeneművet láttatva, a zene, a tánc és a szcenográfia (színpadkép, jelmez, díszlet és világítás) egységbe öntése révén valami újat hoz létre. Egerházi Attila úgy alkotta meg a darabot, hogy az egyben legyen átélhető, érezhető és érthető történet. Lényeges és általa fontosnak tartott dramaturgiai eszköz a humor, az irónia és a szarkazmus, amely érezhetően végigvonul a baletten.

További részletek az előadásról...

Bérletvásárlás és bővebb információ a bérletről a Vörösmarty Színház weboldalán, illetve hétköznap 10 és 18 óra között a színház jegyirodájában (Székesfehérvár, Fő utca 8.).

 

Ars Regia: Carmen borítóképe

Kapcsolódó hírek