TáncTerápia65+

Aktuális

2024-02-28 13:11:00

Új programsorozatot indított a Székesfehérvári Balett Színház. A TáncTerápia 65+ célja, hogy a táncban rejlő erőt a szépkorúak lelki, testi és mentális egészségének szolgálatába állítsa, segítve ezzel az idősek életminőségének javítását. A táncterápiát sajtónyilvános keretek között mutatták be szerdán az Öreghegyi Közösségi Házban. Az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai Egerházi Attila igazgató és Nina Sninská karköteles szólista vezetésével sajátították el az egészségmegőrző mozdulatsorokat. Az eseményen részt vett Östör Annamária, Öreghegy önkormányzati képviselője.

TáncTerápia65+ címmel új sorozatot indított a Székesfehérvári Balett Színház. A „Tánc a lélek és a test harmóniájáért” alcímet viselő program a szépkorúakat szólítja meg. Elsőként az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai csatlakoztak a felhíváshoz. A 45–50 perces, zenés foglalkozáson szó esik a mozgás fontosságáról, valamint olyan alapmozdulatokat és -gyakorlatokat sajátíthatnak el, amelyek nemcsak a fizikai, hanem a mentális egészséget is szolgálják.

A szerdai sajtónyilvános bemutatón Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója elmondta, hogy számukra rendkívül fontos a közönséggel, illetve a közösséggel való élő kapcsolat, amely nem korlátozódik csupán az előadásaikra. Ennek szellemében indították el és tartják havi rendszerességgel a Nyílt nap programjukat, és ugyancsak ezt célozza meg a Balett Barátok Körének létrehozása és a táncszínházi nevelés foglalkozásaik. Ezek sorába illeszkedik a TáncTerápia 65+ programunk, amely az idősek számára „házhoz viszi” a táncot, a mozgás és az együtt táncolás élményét. „A táncterápia programunk több okból is hasznára válhat az idős embereknek, mely tényezők összességében azt eredményezhetik, hogy a táncterápia segíti az idős emberek szellemi, lelki, mentális és fizikai egészségének megőrzését, javítja az életminőségüket és pozitív hatással van az érzelmi és szociális közérzetükre is.”

Az eseményen részt vett Öreghegy önkormányzati képviselője, Östör Annamária, aki fontosnak nevezte, hogy a város egyik kiemelkedő kulturális intézménye elindította e közösségerősítő, egészségmegőrző programját, amelyhez elsőként csatlakozhattak a jövőre 50 éves Öreghegyi Nyugdíjas Klub aktív tagjai. Kiss Lászlóné, a nyugdíjas klub vezetője elmondta, hogy örömmel csatlakoztak és vesznek részt a foglalkozásokon, amelyeken – amellett, hogy nagyon jó hangulatban telnek – sok hasznos információt kapnak. Terveik szerint az elsajátított mozdulatsorokat nemcsak otthon, hanem a klubfoglalkozásokon is rendszeresen végzik majd.

Forrás: ÖKK

TáncTerápia65+ borítóképe

Kapcsolódó hírek