Tánclabor

Aktuális

2021-06-08 17:27:00

Kiszakadna a mindennapi élet forgatagából? A társulat 2021. június 21. és 26. között tánckurzusra várja az – akár amatőr, akár a tánccal korábban már foglalkozó – érdeklődőket, akik a társulat kiváló táncművészeitől, táncoktatóitól, balettmestereitől különböző táncstílusokat és -technikákat sajátíthatnak el.

A Székesfehérvári Balett Színház 2021. június 21. és 26. között tánckurzusra várja az – akár amatőr, akár a tánccal korábban már foglalkozó – érdeklődőket, akik a társulat kiváló táncművészeitől, táncoktatóitól, balettmestereitől különböző táncstílusokat és -technikákat sajátíthatnak el. A résztvevők az „örömtánc” révén az egyes a foglalkozások alatt egy rövid, ám intenzív időre kiszakadhatnak a mindennapi élet forgatagából.

A leendő „Tánclaborosok” a Videoton Oktatási Központban, a társulat próbatermében megismerkedhetnek a klasszikus és kortárs balettal kezdő, illetve haladó szinten, lesz táncszínházi nevelés és testközelből élvezhetik a táncosok próbáit. A foglalkozások hétfőtől péntekig délelőtt 10 órától este 21 óráig tartanak majd. Az egyes workshopok 90 percesek lesznek. Cristina Porres Mormeneo, a társulat magántáncosa és balettmestere kezdő kortárs és haladó klasszikus balett kurzusokat tart. Kovalszki Boglárka kartáncos a kezdő klasszikus balett iránt érdeklődőket várja. A haladó kortárs balett foglalkozásokat Egerházi Attila igazgató vezeti, akihez a repertoár workshopokon Fernando Gabriel Luis Luis magántáncos csatlakozik. A táncszínházi nevelésről Gimesi-Kramár Judit produkciós menedzser és Balázs Nikolett táncpedagógus tart foglalkozásokat. A szombat délelőtt táncgyakorlatokkal kezdődik majd Egerházi Attila irányításával. Ezt követően kora délutánig kerekasztal-beszélgetést tartanak a Tánclabor programsorozat vezetői és résztvevői. Kiszakadna a mindennapi élet forgatagából? A társulat négy éves kortól felső korhatár nélkül várja a jelentkezőket a Tánclabor workshop-sorozatra a jelentkezes@fehervaribalett.hu e-mail címen. A programokon való részvétel feltétele a védettségi, illetve személyi igazolvány bemutatása. ÓRAREND:                  

Klasszikus balett kezdők részére: A kurzus a klasszikus balett alapismereteibe vezeti be a résztvevőket. Olyan táncolni vágyók jelentkezését várjuk, akik korábban alapfokon részesültek klasszikus balett oktatásban, illetve akik kellő elszántsággal és érdeklődéssel felvértezve szeretnének megismerkedni ezen egyedülálló és teljes testet, lelket megmozgató művészeti ág kínálta foglalkozásokon. Klasszikus balett haladók számára: Ezen kurzusunkra olyan jelentkezőket várunk, akik már viszonylag régebb óta tanulnak klasszikus balettet. A kurzus szintjét a részvevők átlag szintjéhez, illetve felkészültségéhez igazítjuk. Kortárs tánc kezdők részére: A foglalkozásokra 12 éves kortól várunk olyan jelentkezőket, akik korábban már valamilyen (akár alap) szinten tanultak kortárs táncot, vagy részt vettek hasonló tánctanfolyamon. Kurzusunkon a kortárs tánc alapjaival ismerkedhetnek meg a résztvevők. Az egyes foglalkozásokon – amellett, hogy a kortárs tánctechnikai alapokkal ismerkedhetnek – rövid táncetűdöket tanulhatnak meg a résztvevők.

Kortárs tánc haladók számára:

A kurzuson olyan tánccal már korábban valamilyen szinten foglalkozók jelentkezését várjuk, akik betöltötték a 14 életévüket. A szintet – a klasszikus balett foglalkozásokhoz mérten – ezen kurzusunk esetében is a résztvevők felkészültségi szintjéhez mérten állítjuk be. Az alapgyakorlatok mellett ez esetben is foglalkozásokként rövid tánc etűdöket tanulhatnak be a résztvevők. Repertoár: A foglalkozásokon a Székesfehérvári Balett Színház repertoárjából tanulnak meg egy rövid részletet a résztvevők. Erre a kurzusunkra olyanok jelentkezését várjuk, akik legalább alap szinten rendelkeznek tánctanulmányokkal. Táncszínházi nevelés: Tematika szerint minden nap más korosztállyal foglalkozunk és avatjuk be a táncszínház világába a résztvevőket. A cél minden nap minden korosztály számára a táncszínház iránti fogékonyság és érzékenység erősítése, az érdeklődés felkeltése. Mindezt akár mesés, akár hétköznapi szituációkkal tesszük, melyben mindenki megtapasztalhatja a kifejezőkészség erejét a testbeszéd középpontba helyezésével. Az érzelmek és helyzetek megéreztetéséhez kiváló zenei anyagok válogatása segíti munkánkat a hét minden napján. BEOSZTÁS KOROSZTÁLYOK SZERINT: Hétfő: óvodás korosztály számára Kedd: iskola alsó tagozatosai számára Szerda: iskola felső tagozatosai számára Csütörtök: középiskolások számára Péntek: 18 év fölöttiek számára Kerekasztal-beszélgetés: A beszélgetés témája a táncszínház mint önálló színházi műfaj. A táncszínház mibenlétéről, a műfaj sokszínűségéről Egerházi Attila rendező-koreográfus, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója tart interaktív kerekasztal-beszélgetést. A meghívott vendégek: a Székesfehérvári Balett Színház szólistái, illetve balettmesterei, Cristina Porres Mormeneo és Fernando Gabriel Luis Luis, valamint az intézmény operatív vezetője, Cselle Bence és produkciós menedzsere, Gimesi-Kramár Judit.

Tánclabor borítóképe