Szerelmes táncok – a tánc szerelmeseinek

Aktuális

2019-06-11 19:55:00

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ szabadtéri színpadán idén nyáron több újdonsággal várják a közönséget esténként. Ezek között az első a Székesfehérvári Balett Színház Szerelmes táncok című, három egyfelvonásos balettből összeállított estje lesz június 28-án, pénteken 20.30-kor. A produkcióról ma sajtótájékoztatón számolt be Szigli István önkormányzati képviselő és Egerházi Attila balettigazgató.

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ szabadtéri színpadán idén nyáron több újdonsággal várják a közönséget esténként. Ezek között az első a Székesfehérvári Balett Színház Szerelmes táncok – a tánc szerelmeseinek című, három egyfelvonásos balettből összeállított estje lesz június 28-án, pénteken 20.30-kor. A produkcióról ma sajtótájékoztatón számolt be Szigli István önkormányzati képviselő és Egerházi Attila balettigazgató.

„Nagyon fontos számunkra, hogy mindaz az érték, amely megjelenik a városban, legyen szó kőszínházi előadásról, táncszínházi produkcióról, vagy éppen hagyományteremtő szándékkal létrehozott újdonságokról, megjelenjen a Közösségi Központban” – emelte ki a helyszínen tartott keddi sajtótájékoztatón Szigli István. A városrész önkormányzati képviselője hozzátette, itt minden lehetőség biztosítva van, amely ezekhez a programokhoz kell, és az eddigi tapasztalatok alapján az ideérkező közönség jól érzi magát. Szerelemmel átszőtt, látványos és dinamikus produkcióit hozza el a szárazréti szabadtéri színpadra a fehérvári balett-társulat. Egerházi Attila, az intézmény igazgatója fontosnak nevezte, hogy ne csupán kőszínházban, hanem alternatív játszóhelyeken is fellépjen a társulat. „Ez egy olyan hely, ahol érezhető, hogy a kultúra fontos. Repertoárunk egy olyan programjával érkezünk ide június végén, amely látványos, tartalmas, mégis könnyed kikapcsolódást nyújt a közönségnek” – mondta. Az est középpontjában a szerelem érzése áll. A szerelem az egyik legjobb érzés a világon: rózsaszínben látjuk miatta a világot, boldogabbak vagyunk és minden ezerszer szebb. A csodálatos érzést zenében és táncban is meg lehet fogalmazni, sőt, mondhatjuk, hogy mióta ezek a műfajok léteznek, a legtöbb mű ennek az érzésnek a jegyében születik. A június 28-i előadásában Egerházi Attila rendező-koreográfus több oldalról is megközelíti a szerelem érzését: az estet indító Blablabla című táncműben humorba csomagolja, a Zárt függönyökben a szerelem sejtelmességét mutatja meg, a Boleróban pedig – Ravel elementáris zenei megnyilvánulásainak segítségével – az érzés már a tetőfokára hág. A június 28-án, pénteken 20.30 órakor kezdődő estre a belépés ingyenes.

További információ »

Szerelmes táncok – a tánc szerelmeseinek borítóképe