Magyar Összművészeti Gála

Aktuális

2024-01-19 12:08:00

Székesfehérvárt képviselve Veszprémben ad ünnepi műsort a Székesfehérvári Balett Színház a magyar kultúra napja alkalmából. 2024. január 22-én, hétfőn a Veszprémi Petőfi Színházban lépnek fel a táncművészek.

Székesfehérvár kulturális intézményei gazdag, az alkalomhoz méltó programokat szerveztek a magyar kultúra napja tiszteletére. A Székesfehérvári Balett Színház ezúttal a Veszprémi Petőfi Színházban 2024. január 22-én, hétfőn tartandó Magyar Összművészeti Gálán vendégszerepel. Az est során megjelenik a magyar népművészet, a magyar nóta, a magyar operettirodalom, a magyar opera, komolyzene és musical, csodálatos irodalmunk művei, a cirkusz- és a balettművészet is.

A fehérvári táncművészek a színház igazgatója, Egerházi Attila által rendezett és koreografált „Tilos a fűre lépni tilos!” című, Örkény Egypercesekre reflektáló és L. Simon László Paprikakoszorú című repetitív költeményére, valamint Karády Katalin Gyűlölöm a vadvirágos rétet című zeneművére készített balettelőadással képviselik városunkat.

Magyar Összművészeti Gála borítóképe

Kapcsolódó hírek