Hattyúk tava bemutató

Aktuális

2021-06-03 15:33:00

Újra közönség előtt táncolhatunk: a Hattyúk tava bemutatója a Nemzeti Táncszínházban lesz június 4-én, pénteken 19 órától élőben, a Nagyteremben, melyre jegyek még kaphatók.

Újra közönség előtt táncolhat a társulat: a Hattyúk tava bemutatója a Nemzeti Táncszínházban lesz június 4-én, pénteken 19 órától élőben, a Nagyteremben, melyre jegyek még kaphatók. A sokak által jól ismert Hattyúk tava baletthez képest Egerházi Attila másként, más történettel fogalmazza újra a darabot. Olvasatában Sigfried egy meghasadt tudatú fiatalember, akit édesanyjával való viszonyából eredő gyermekkori traumái fogva tartanak. A darab karakterei és történései tulajdonképpen Sigfried agyszüleményei, látomásai. Ő maga mindvégig egy szobában ül, miközben önmaga jó és rossz énjét vetíti ki Odette és Rotbart figurájára. A táncszínházi produkció egyfajta pszichodráma, ha úgy tetszik pszichoanalízis. A rendező-koreográfus számára fontos, hogy Csajkovszkij erőteljes és briliáns zenei világát képpé formálja, láthatóvá tegye a zenét.

Rendező-koreográfus: Egerházi Attila
Zene: Felvételről közreműködik: Vezényel: Pjotr Iljics Csajkovszkij a Mariinszkij Színház zenekara Valerij Gergijev
Díszlet: Jaroslav Milfajt
Jelmez: Bregje van Balen
Színpadkép koncepció, fényterv: Szcenikus: Egerházi Attila Bajkó György
Koreográfus asszisztensek és próbavezető balettmesterek: Shirley Esseboom, Cristina Porres Mormeneo
   

Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg. Bemutató: 2021. június 4., péntek 19 óra, Nemzeti Táncszínház, Nagyterem Online bemutató: 2021. június 12., szombat 20.30 óra, www.nemzetitancszinhaz.hu

Hattyúk tava bemutató borítóképe