Furcsaságok a Művészetek Háza színpadán

Aktuális

2018-05-06 16:21:00

Szatíra, börleszk, táncban megfogalmazott költői képek – dinamika és sok humor jellemzi a Székesfehérvári Balett Színház második bemutatóját, amelynek a fehérvári Művészetek Háza ad otthont május 29-én, kedden 19 órakor.

Szatíra, börleszk, táncban megfogalmazott költői képek – dinamika és sok humor jellemzi a Székesfehérvári Balett Színház második bemutatóját, amelynek a fehérvári Művészetek Háza ad otthont május 29-én, kedden 19 órakor. Az est programján rövid, egyfelvonásos balettek szerepelnek, amelyek könnyed, ám tartalmas táncszínházi élményt kínálnak.

A város új kulturális intézménye, a Székesfehérvári Balett Színház márciusban nagy sikerrel mutatkozott be a Vörösmarty Színházban. A társulat színre lépésével a tánc, mint önálló színházi műfaj jelent meg a város kulturális palettáján. A társulatnak jelenleg négy táncművésze van Emma Pérez Sequeda, Graziano Bongiovanni, Cristina Porres Mormeneo és Marie Vilette személyében, de a közönség már a bemutatkozó esten is láthatta azt a két táncost, akiket hamarosan szerződtetni szeretnének: Barna Krisztián és Erdélyi Zsombor jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója. Egerházi Attila Harangozó Gyula-díjas koreográfus, a Székesfehérvári Balett Színház balettigazgatója már azon az esten is elmondta, hogy hosszú távon 16 főre kívánják bővíteni a létszámot, hogy olyan cselekményes baletteket is előadhassanak, mint a Diótörő vagy a Rómeó és Júlia. https://www.facebook.com/fehervar/videos/1836751149724583/ A társulat első alkalommal tart bemutatót és lép színpadra a Művészetek Házában, ahol erre az alkalomra lépcsőzetes nézőtér épül a színházteremben. Az est műsorában öt egyfelvonásos balett szerepel, közülük négyet most először láthat a fehérvári közönség. Az előadás minden egyes darabja egyfajta „piccolo mondo“, azaz kis világ – önmagában véve teljes és egész. A műsor első száma, a Blablabla című lendületes produkció az emberi kommunikációról, illetve annak hiányáról tart elénk görbe tükröt, ezt az Aquarell szivárvány című lírai duett követi. Az 1+1 című játékos táncbörleszk egyfajta férfi-nő, kutya-macska játékot rajzol meg, az első részt záró Sikkcímű szatíra pedig a női nem szeretni való bájáról beszél. A műsor második felében látható az est címadó produkciója, a Furcsaságok című szatíra, amely könnyed hangvételű, ám tartalmas színházi élményt kínál a nézőknek. Az estre belépőjegyek a Művészetek Házában válthatók, hétfőtől szombatig 8–20 óra között. Online jegyértékesítés: www.fehervaribalett.hu https://www.facebook.com/media/set/?set=a.635643810136887&type=1&l=7fb1f14b85

Furcsaságok a Művészetek Háza színpadán borítóképe