A Fantomfájdalom újabb utazásai

Aktuális

2021-07-15 05:57:00

Az elsőként az M5 televíziós csatornán közvetített, a trianoni veszteségről szóló Fantomfájdalom táncdrámát tovább utaztatjuk az országban, a partiumi, valamint a határon túli magyar területeken.

Az elsőként az M5 televíziós csatornán közvetített, a trianoni veszteségről szóló Fantomfájdalom táncdrámát tovább utaztatják az országban, a partiumi, valamint a határon túli magyar területeken: 2021. augusztus 12-én a Szarvasi Vízi Színházba, szeptember 15-én a budapesti Nemzeti Táncszínházba, november 8-án a Békéscsabai Jókai Színházba, november 29-én a Kolozsvári Állami Magyar Színházba, december elsején a Szolnoki Szigligeti Színházba.

A Fantomfájdalom nem törekszik az igazságtalan döntéshez vezető, vagy az azt követő politikatörténeti események bemutatására. Az alkotók egy nagy történelmi pannó megrajzolása helyett hétköznapi emberek sorsain, küzdelmein és tragédiáin keresztül mutatják be, miként hathat a politika, a háború, valamint egy csodálatos ország felszabdalása, és az egyén önazonosságára érzéketlen nagyhatalmi logika a szétszakított családok életére. 2021. augusztus 12. Szarvasi Vízi Színház 2021. szeptember 15. Nemzeti Táncszínház 2021. november 8. Békéscsabai Jókai Színház 2021. november 29. Kolozsvári Állami Magyar Színház 2021. december 1. Szolnoki Szigligeti Színház

A Fantomfájdalom újabb utazásai borítóképe