Café de la Danse

Aktuális

2021-08-23 09:22:00

A társulatunk is részt vesz a Café de la Danse kétnapos, ingyenes rendezvényen, melyen az érdeklődők megismerkedhetnek a kortárs tánccal Kápolnásnyéken augusztus 27-én és 28-án.

A Székesfehérvári Balett Színház is részt vesz a Café de la Danse kétnapos, ingyenes rendezvényen, melyen az érdeklődők megismerkedhetnek a kortárs tánccal a Fejér megyei Kápolnásnyéken augusztus 27-én és 28-án.

A Café de la Danse fantázianevet viselő minifesztivál célja, hogy a kortárs táncot egy mindenki számára elérhető műfajként definiálja újra, valamint a régióban már ismert társulatok előadásain és fiatal táncművészek rövid performanszain keresztül hozza közelebb a nézőket a tánc világához. Idén a FrenÁk TársulAt előadásában az ikonikus InTime és a minden korosztály számára élvezetes, örök élményt nyújtó Twins című előadás lesz látható. A közönség személyesen is találkozhat a Kossuth-díjas, nemzetközileg elismert koreográfussal, a két előadás alkotójával, Frenák Pállal. A Székesfehérvári Balett Színház a Franc című egyfelvonásos tánckrimit, és a karantén időszakra utaló Aritmia című rövid etűdöt mutatja be az eseményen, a közönségtalálkozókon Egerházi Attila, a társulat igazgatójának, a Harangozó- és Jeszenszky Endre-díjas koreográfusának részvételével. Az idén először megrendezett fesztivál hagyományteremtő jelleggel a következő években további társulatok bevonásával egy egyre átfogóbb képet kíván nyújtani a magyarországi kortárs tánc világáról. A meghívott neves társulatok előadásaihoz kapcsolódóan közönségtalálkozók és beavató foglalkozások várják a résztvevőket, melyek közvetlen párbeszédet kezdeményeznek a művészek, a koreográfusok és a nézők között, minden filozófiai vagy esztétikai előirányzat nélkül, kiemelt hangsúlyt fektetve a látvány által keltett érzetekre. A vállalkozó kedvűek workshopokon is részt vehetnek, akár táncos előképzettség nélkül is. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely az alábbi linken elérhető űrlap kitöltésével lehetséges: https://forms.gle/gyv73eLDnrPbVypJ9 Társulatunk szereplései: augusztus 27., péntek 17 óra - Halász Gedeon Eseményközpont, nagyterem: Aritmia (az előadást követően közönségtalálkozóval) 18.15 óra - Halász Gedeon Eseményközpont, kisterem: Tánc workshop tapasztalattal rendelkező amatőröknek Kovalszki Boglárka és Fernando Gabriel Luis Luis magántáncosokkal (maximális létszám 15 fő) 19.15, 21.30 óra közönségtalálkozó a művészekkel augusztus 28., szombat 15.15 óra - Halász-kastély, színpad: Tánc workshop tapasztalattal rendelkező amatőröknek Kovalszki Boglárka és Fernando Gabriel Luis Luis magántáncosokkal (maximális létszám 15 fő) 20.30 óra - Csajághy Laura Színpad: FRANC (esőnap: augusztus 29., vasárnap) 21.30 óra koccintás a művészekkel A rendezvényen való részvétel járványügyi feltételei a mindenkor érvényben lévő előírásokhoz igazodnak. Erről részleteket a rendezvényt megelőzően az esemény Facebook oldalán is hírt adnak: www.facebook.com/events/360151715551411 [caption id="attachment_3014" align="aligncenter" width="300"] Fernando Gabriel Luis Luis és Kovalszki Boglárka[/caption]

Café de la Danse borítóképe