Homokrajzok: pótoljuk a tavasszal elmaradt előadást

Aktuális

2020-10-15 21:34:00

Hosszú szünet után november 3-án végre újra előadhatjuk Homokrajzok című táncszínházi estünket a Vörösmarty Színház nagyszínpadán.

Hosszú szünet után november 3-án, kedden 19 órakor a társulat végre újra előadhatja a Homokrajzok című táncszínházi estet a Vörösmarty Színház nagyszínpadán, ahol ismét három egyfelvonásos kortárs balettet láthat a táncot kedvelő közönség.

Az első, a Félhomály félelmeinkről és a démonjainkkal vívott harcról szól. A második, az Eltűnőben címet viselő költői hangvételű táncmű, az emberi kapcsolatok törékenységéről, sérülékenységéről szól. A Kristian Ole Tangen norvég koreográfus által nyolc táncművészre komponált darab volt az első olyan mű a Székesfehérvári Balett Színház repertoárján, amelyet vendég koreográfus készített a társulat számára. Az estet záró harmadik, címadó balett, a Homokrajzok, amelyet Egerházi Attila rendez és koreografál, költői képet rajzol az elmúlásról, miközben a táncosi lét tiszavirág életű mivoltáról szól. A tánc – lényegét tekintve – mozdulatrajzok a térben, amelyek olyanok, mint vízre rajzolt vonalak, vagy homokba írt szavak, vagy akár egy tengerparton, gyerekkéz építette homokvár, amelyet az idő vagy egy óvatlan lépés elporlaszt. https://youtu.be/sqQhVJTfVy4 Az előadásra jegyek kaphatók az Alba Regia Szimfonikus Zenekar pénztárában, a Vörösmarty Színház előcsarnokában (Székesfehérvár, Fő utca 8.), az InterTicket országos hálózatában, valamint a www.jegy.hu oldalon is.

Homokrajzok: pótoljuk a tavasszal elmaradt előadást borítóképe