Parádé

Repertoár


Bemutató: 2022. április 3.

Információk

táncszínházi est egy felvonásban

Az egyfelvonásos, 60 perces táncszínházi est egy olyan kortárs táncszínházi mű, amelynek alapvető célja egy speciális hangvételű, különleges stílusjegyeket hordozó, mély gyökerekből táplálkozó zenének a dramatizálása és táncszínházi eszközökkel történő vizuális megjelenítése, illetve színpadra állítása.

A Parádé kortárs balett, amely a Boban Marković Orkestar és a Székesfehérvári Balett Színház közös produkciója élő zenével, egy színpadi térbe foglalva. A darab zenei alapját a zenekar Mrak című albuma jelenti. A Parádé egy életérzést fogalmaz meg a táncszínház nyelvén. Dramaturgiai szerkesztése a Mrak című zenei albumra épülve különböző hangulatokat, életképeket, szituációkat jelenít meg.

Boban Marković sajátos és rendkívül dinamikus, életteli, egyúttal dramatikus zenei világára Egerházi Attila rendező-koreográfus olyan zsánerképeket alkotott meg, amelyek szarkasztikus és humorral átszőtt jelenetek füzérét alkotva jelenítenek meg egy világot, és fogalmaznak meg egy életérzést.

Az előadás alkotói:

Közreműködik: Boban Marković Orkestar
Zene: Boban Marković
Díszlet, fény: Egerházi Attila
Jelmez: Dusána Heráková
A koreográfus munkatársa, próbavezető balettmester: Cristina Porres Mormeneo
Koreográfus, rendező: Egerházi Attila

A Parádé című előadás a Bartók Tavasz keretében a Székesfehérvári Balett Színházzal közös programként, a Müpa szervezésében valósult meg 2022. április 3-án, vasárnap és 4-én, hétfőn 19 órakor.

Az előadás időtartama: 60 perc

Parádé borítóképe