Nomádok

Repertoár


Bemutató: 2023. november 8.

Információk

Nomádok
táncszínházi produkció egy felvonásban, 30 perc

A kortárs balett témája a vándorlás. Életünk során szinte valamennyien helyet vagy életteret váltunk, akár többször is. A vándorlás mozgatórugója lehet a kíváncsiság, a felfedezés vágya, de lehet oka a szükség, vagy akár a menekülés is. Sok esetben az élettér-változtatás célja a vélt vagy valós problémák megoldása. Egy dolog azonban bizonyos: akárhová is megy az ember, mindig magával viszi saját magát.

Az ősi magyar népmesék központi figurájaként sok esetben megjelenik a vándorlegény alakja, aki tarisznyájával a vállán nekiindul, hogy szerencsét próbálva felfedezze a világot, és benne saját magát. A balett ugyancsak reflektál a táncosok vándor életmódjára.

A Nomádok című kortárs balett zenei világa ősi zenei témákhoz nyúl vissza. A zeneművek kortárs táncnyelven íródtak és leginkább az ősi magyar zenei világból merítenek, a táncszínházi produkció pedig kortárs táncnyelven teszi láthatóvá a darab zenei világát.

Egyfajta vízió, amely álomszerű világot teremtve ölt formát.

Egerházi Attila
rendező-koreográfus

 

Alkotók:

Rendező-koreográfus: Egerházi Attila
Koreográfus-asszisztens, próbavezető balettmester: Cristina Porres Mormeneo
Fényterv: Egerházi Attila
Szcenikus: Bajkó György
Jelmezterv: Pajor Patrícia és Herman Anett
Zene: Lovász Irén és Дeva – Genezis (album: Gyógyító hang), Lajkó Félix és az Óperentzia – Rét, Balanescu Quartet – Empty Space Dance, Arvo Pärt – Für Alina (piano: Masako Ohta)

Táncolják:

Cristina Porres Mormeneo, Chiara Malavasi, Yeo Tsing Lei Valerie, Noemi Gregnanin, Nina Sninská, Tae Sone 

Gabriele Tamolli, Jelle-Johannes Hendrix, Jasper Arran, Francesco Vitale Farris, Gijs Stenger Machiel, Juan Esteban Serna Espinosa


A 2023. november 8-i premier-est további előadása a Blablabla.

Blablabla
táncszínházi produkció egy felvonásban, 15 perc

A Blablabla egy táncnovella. Irodalmi hasonlattal élve egyfajta örkényi egyperces; olyan görbe tükör, amely megmutatja korunk emberének kommunikációs zavarait.
A humorba csomagolt, ámde elgondolkodtató táncmű lényegében egy szatirikus kortárs balett. Nevessünk magunkon! Szórakozzunk a problémáinkon, a viszonyaink bonyolultságán! És végül egyszerűsítsük le őket.

Alkotók:

Koreográfus: Egerházi Attila
Zene:
 W.A.Mozart, J.C.Bach, F.Chopin
Koreográfus-asszisztens: Cristina Porres Mormeneo
Jelmezterv: Szelei Mónika
Fényterv: Egerházi Attila
Próbavezető balettmester: Cristina Porres Mormeneo 

Nomádok borítóképe