Homokrajzok

Repertoár


Bemutató: 2019. október 16.

 

Információk

táncszínházi est két felvonásban

A Homokrajzok című táncszínházi estben három egyfelvonásos kortárs balettet láthat a táncot kedvelő közönség. Az első, az Eltűnőben címet viselő költői hangvételű táncmű az emberi kapcsolatok törékenységéről, sérülékenységéről szól. A Kristian Ole Tangen norvég koreográfus által nyolc táncművészre komponált darab lesz az első olyan mű a Székesfehérvári Balett Színház repertoárján, amelyet vendég koreográfus készít a társulat számára. A második, az est címadó darabja, a Homokrajzok, amelyet Egerházi Attila rendez és koreografál, költői képet rajzol az elmúlásról, miközben a táncosi lét tiszavirág életű mivoltáról szól. Az estet záró harmadik balett, a Félhomály félelmeinkről és a démonjainkkal vívott harcról szól.

 


ELTŰNŐBEN

A költői hangvételű táncmű az emberi kapcsolatok törékenységéről, sérülékenységéről szól. A norvég koreográfus nyolc táncművészre készítette a darabot a Székesfehérvári Balett Színház számára.

Rendező-koreográfus: Kristian Ole Tangen
Zene: Biosphere, Giulio Caccini, Johan Adams, Edo de Waart, San Francisco Symphoni
Színpadkép és világításterv: Kristian Ole Tangen
Jelmezterv: Szelei Mónika
Betanító balettmester: Cristina Porres Mormeneo
Próbavezető balettmester: Vladan Jovanovic

Táncolják: Cristina Porres Mormeneo / Kovalszki Boglárka, Elisa Insalata / Fernanda Losada, Dusana Heráková / Elisa Lodoloni, Maria Fernanda Losada / Wu Meng-Ting, Fernando Gabriel Luis Luis / Leigh Alderson, Dávid Janík / Valerio Zaffalon, Koh Yoshitake / Lin Yun-Cheng, Francesco Vitale Farris / Koh Yoshitake


HOMOKRAJZOK

A darab, miközben költői képet rajzol az elmúlásról, a táncosi lét tiszavirág életű mivoltáról szól.

A tánc – lényegét tekintve – mozdulatrajzok a térben, amelyek olyanok, mint vízre rajzolt vonalak, vagy homokba írt szavak, vagy akár egy tengerparton, gyerekkéz építette homokvár, amelyet az idő vagy egy óvatlan lépés elporlaszt.

Rendező-koreográfus: Egerházi Attila
Zene: Murcof, Ame-Rej, Alva Noto-Ryuichi Sakamoto, W.A.Mozart
Díszletterv: Jaroslav Milfajt
Jelmezterv: Petra Lebdusková
Fényterv: Egerházi Attila
Szcenikus: Jászai György
Betanító balettmester: Cristina Porres Mormeneo
Próbavezető balettmester: Vladan Jovanovic

Táncolják: Cristina Porres Mormeneo / Dusana Heráková, Elisa Insalata / Kovalszki Boglárka, Dusana Heráková / Elisa Insalata, Elisa Lodolini / Wu Meng-Ting, Maria Fernanda Losada / Elisa Lodolini, Fernando Gabriel Luis Luis / Leigh Alderson, Dávid Janík / Lin Yun-Cheng, Leigh Alderson / Fernando Gabriel Luis Luis, Valerio Zaffalon / Koh Yoshitake, Francesco Vitale Farris / Dávid Janík, Lin Yun-Cheng


FÉLHOMÁLY

A fény részleges hiánya, amely állapot elhomályosítja a szemet és gyengíti a látást.

Az ember fél a félhomályban, mivel nem látja tisztán az őt körülvevő dolgokat a maguk valójában. Ilyenkor a látott képet képzelete egészíti ki.

A félhomály előhívja a sötétben rejtőző démonokat, amely ember által kreált lények lesben állnak élete színfalai mögött.

A szerepek, amiket addig játszott, az álarcok, amelyeket viselt, lehullanak és nem védik többé, nem rejtik el valódi arcát.

Koreográfus: Egerházi Attila
Zene: Arvo Part: Fratres
Jelmezterv: Dusana Heráková
Fényterv: Egerházi Attila
Szcenikus: Jászai György
Próbavezető balettmester: Cristina Porres Mormeneo

Táncolják: Cristina Porres Mormeneo / Elisa Lodoloni, Dusana Heráková / Fernanda Losada


Az előadás időtartama: 90 perc egy szünettel (1. felvonás: 35 perc, 2. felvonás: 35 perc, szünet: 20 perc)

A szereposztás változtatásának jogát fenntartjuk.

Bemutató: 2019. október 16., szerda 19 óra, Vörösmarty Színház, nagyszínpad

Homokrajzok borítóképe