Parádé Műsornaptár

táncszínházi est és koncert

Margitszigeti Színház (1007 Budapest, Margitsziget)

A Parádé kortárs balett, amely a Boban Marković Orkestar és a Székesfehérvári Balett Színház közös produkciója élő zenével, egy színpadi térbe foglalva. A darab zenei alapját a zenekar Mrak című albuma jelenti. A Parádé egy életérzést fogalmaz meg a táncszínház nyelvén. Dramaturgiai szerkesztése a Mrak című zenei albumra épülve különböző hangulatokat, életképeket, szituációkat jelenít meg.

BOBAN MARKOVIĆ ORKESTAR
Parádé & koncert

2024. június 11. kedd 20:00 (esőnap: június 12.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

I. rész
PARÁDÉ
a Boban Markovic Orkestar
és
a Székesfehérvári Balett Színház előadása

II. rész
Boban Markovic Orkestar
koncert

Az előadás I. részében Parádé címmel mutatjuk be a Boban Markovic Orkestar és a Székesfehérvári Balett Színház közös produkcióját Egerházi Attila rendezésében.

A produkció egy olyan kortárs táncszínházi mű, amelynek célja egy speciális hangvételű, valamint stílus jegyeket hordozó, mély gyökerekből táplálkozó zenének a dramatizálása és táncszínházi eszközökkel történő vizuális megjelenítése, illetve színpadra állítása.

A Parádé egy életérzést fogalmaz meg a táncszínház nyelvén. Dramaturgiai szerkesztése a Mrak című zenei albumra épülve, különböző hangulatokat, életképeket, szituációkat jelenít meg. Boban Markovic sajátos és rendkívül dinamikus, életteli, egyúttal dramatikus zenei világára Egerházi Attila rendező-koreográfus olyan zsánerképeket alkotott meg, amelyek szarkasztikus és humorral átszőtt jelenetek füzérét alkotva jelenítenek meg egy világot és fogalmaznak meg egy életérzést.

Az est II. részében pedig a Boban Markovic Orkestar fergeteges koncertje varázsol igazi balkáni hangulatot a Margitszigeti Színház színpadára.

Parádé borítóképe